Information

v 40 2014 drar den veckolånga kampanjen Fall int! igång i Västerbotten.

Kampanjen pågår 29 september – 5 oktober 2013 och vänder sig till alla er som på något sätt känner att ni vill värna om Västerbottningarnas hälsa. Temat för 2014 års kampanj är Läkemedel.

Vi vet att i Västerbotten faller personer och skadar sig så pass illa att man måste läggas in på sjukhus i högre utsträckning än i övriga landet. För den enskilde personen och dess närstående innebär det stort lidande, men får även stora samhällsekonomiska konsekvenser. De flesta fall slutar lyckligtvis utan fysiska skador men upp till 10 % av fallen leder till allvarliga skador som frakturer och hjärnskador.

Steg för steg guide

Läs igenom idékatalogen
Idékatalogen kan hjälpa till vid planeringen och förberedelsen av aktiviteter.
Idékatalog inför kampanj Fall int v 40 2013
Ni hittar annat material här.

Bestäm aktiviteter
Vem som helst kan vara delaktig, så länge målet är att öka medvetenheten om konsekvenserna av fall och hur man förebygger fall. Idéer till aktiviteter finns i idékatalogen. Ingen händelse eller aktivitet är för stor eller för liten – allt räknas!

❸ Registrera aktiviteten
Använd anmälningsfunktionen för att registrera aktiviteten. När aktiviteten är registrerad kommer vi att lägga upp den på vår hemsida för att hjälpa till att sprida informationen.

Registrera din aktivitet här.

Beställ material
Vi har ett utbud av material t.ex. informationsmaterial, affischer och ballonger som kan beställas när ni registrerar er aktivitet . Sista beställningsdag inför fallkampanjen är den 15 augusti.

Se Janny berätta om hennes fallskada och vägen tillbaka med balans och styrketräning